Blött? Blött!

Jag måste fråga er läsare i allmänhet och de av er som bor i Skåne i synnerhet; är era hagar ovanligt blöta för årstiden?

Mina är det definitivt!

Under snart 4 år här på Ryhus har jag inte varit med om att det bildats vattenpölar i hagarna förrän i höstas och nu är det fler pölar är någonsin!

Jag har ju ändå turen att mina hagarna ligger i en nerförsbacke så att vattnet rinner neråt fast ”neråt” är å andra sidan där stallet är så runt detta behöver man nästan sjöstövlar!

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Victoria Svejme

    Läste någonstans att det inte regnat så här mycket sedan mätningarna startade typ 1753. Har aldrig sett så mycket vatten som vi har nu! I mina hästars hage är halva ytan nuförtiden en sjö

    Svara
  2. Karolina Cappelli Lindholm

    Vi har aldrig haft så blött som i höst o vinter under de 9 år vi bott här.
    De är sjöar på markerna, gegga o vatten som pulsar upp i det hårdgjorda o vatten som forsar i alla brunnar.
    Jättesvårt att hålla rent o torrt vid foderplatserna.

    Svara
  3. Helena Hille Jardelid

    Hos oss (södra Halland) tränger det upp vatten i källaren, tredje gången på 17 år. Det kluckar i rören som om septitanken är full fast den verkligen inte borde vara det. Så ja, mycket blött!

    I Värmland har det kommit mängder med nederbörd men i form av snö, så där lär snösmältning och tjällossning bli en utmaning. Vi bor en bit upp på en höjd där, men uppfartsvägen går ner i en svacka.

    Svara
  4. Sofia Möllerström

    Jo det är blötare denna vinter. Jag är sååå trött på all lera vi har överallt!

    Svara
  5. Anja K Phersson

    Samma hos mig, det låter klafs klafs överallt man går. Så trist eftersom det framöver kommer vara mer sånt väder(regn och storm). Kommer nog bli svårt att ha hästar på en del marken, alternativt behöver man mkt mer yta.

    Svara
  6. Anna Andersson

    Låter hemskt! Jag sitter nöjd med – 8°C, snö och snålblåst (hade gärna sluppit blåsten, men vill inte byta med dig).

    Svara
  7. Annelie Magnuson

    Sååå trött på blåst och snöfall, bara snöar och snöar och blåser sidvärts. Hemska, hala vägar. Men regn och blött låter inte så kul heller.

    Svara
  8. Anna

    Vi har en otroligt blöt vinter hittills här i Bretagne också, det brukar regna mycket här men nu känns det som om det har varit oavbrutet sedan oktober. Det är också mycket varmare än vad som är normalt för årstiden, vi har mängder av myggor i trädgården. Jag som egentligen hatar vintern önskar mig lite sol och frost nu!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>