Tisdag- varde ljus

Lyktstolpen framför stallet sa upp sig efter säkert många års trogen tjänst och igår kom en elektriker för att byta ut lampan till en LED-dito som enligt honom kan vara i 10 år vilket låter lovande med tanke på att det inte är så lätt att byta ut den.

Frenchie levererade ett nytt jättefint pass i ridhuset och på temat ”saker att oroa sig över vintertid” kan jag nu förutom ”kommer åkgräsklipparen att starta så att jag kan harva när det är många minusgrader” lägga till ”kommer jag ens att komma in i ridhuset”.

Det kändes nästan komiskt när jag i morse knappt fick upp porten tillräckligt för att själv klämma mig emellan den och väggen och traktorns startade som en skott- tänk om jag inte kunde dra upp en tillräckligt stor öppning för att Frenchie skulle kunna passera?

Nu lyckades jag med enorma krafter rubba porten bit för bit så att det blev en passage men det är nog tur att mina hästar är vana vid stallets mycket låga och smala ytterdörrar. Jag tror att is sitter fast i portens skena och ska titta närmare på det senare.

Henke tar ganska ofta bilder när han är ute och kör; här fångade han Bibbi med lunchsällskap ❤️!

Efter att jag hade skrivit om vår isgata utanför huset tipsade en läsare mig om att köpa Icebugs men ska jag vara ärlig är jag för snål för att gör sket när jag hittade dessa ”tantbroddar” i mina gömmor.

Jag köpte dessa för säkert 10 år sedan för typ 50 spänn och även om det kan gå långa perioder när de inte används (dvs inte exakt varje vinter) så har jag haft stor nytta av dom och minns bla att jag sprang en mil (ja, jag vet…jag fick ett galet ryck för några år sedan men gav upp denna tråkiga syssla efter några månader…) iförd dessa.

En mycket vanlig fråga på Facebook är vilka som är de varmaste skorna för stallmiljö vintertid och jag ska erkänna att jag bara har ett par kraftiga gummistövlar med raggsockar i. Tro det om ni vill men det räcker i Skåne, i alla fall när man som jag hela tiden håller igång i stallet och fördelen med stövlarna är att jag inte behöver bekymra mig om jag trampar i gödsel, går in i en vattenpöl dold av lite snö osv.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marlene Engström

    Jag köpte några ”fejk” UGGs förra säsongen som också är vattentäta, för typ 400 kr. De är fodrade med fuskpäls, men iom att de är vattentäta så har de säkert nån plastisolering i sig. Nu går jag inte i dem, men sitter ju rätt stilla. Och jag har INTE haft kalla fötter när jag kommit hem från timmar ute i stallet i minus 10. Sån nån som går i dem borde snarare svettas i dem. Jag har bara vanliga strumpor i dem. Så himla bra köp. Mina ridvinterkängor av grövre modell får jag ändå kalla fötter i efter ett tag, trots att jag då har igång flåset på hästryggen. Ett bra tips att investera i! Här är en link: https://faglasang.com/produkt/allvadersstovel-davos-hkm-vattentata/?msclkid=e05587b2affd13a57768e22ff3d07136

    Svara
  2. Anna

    Fårskinnssulor i skorna är det bästa för att hålla värmen tycker jag, och inte för små skor.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>