Lite Bibbi-googling och ett beslut

Jag gillar verkligen möjligheten att ta reda på allt mellan himmel och jord via nätet; det hade jag tex stor nytta av när jag letade häst senast.

Jag och en god vän googlade så det brann i tangentbordet och vi skojade om att vi borde ha en detektiv/konsultfirma för att hjälpa andra att spåra information om olika hästar 🙂 .

Bibbi har inte varit svår att hitta information om alls och det jag nu vet är att hon aldrig har startat själv eftersom hon blev skadad redan som unghäst.

Hon importerades från Italien och fick i Sverige redan som 4-åring sin första avkomma, ett sto som inte längre lever.

Bibbi har fått sammanlagt minst 8 föl, 7 registrerade och ett som hennes ägare sagt dog en dag efter födseln år 2022.

Den yngsta registrerade avkomman är en valack född 2018 så det är mycket möjligt att den fortfarande tävlar eller i alla fall KAN göra det i framtiden.

Med denna information om Bibbi är jag rätt så övertygad om att det är många år sedan hon kördes (om hon ens ÄR inkörd ärligt talat) för man brukar knappast lägga tid på att köra fölston.

Och mot bakgrund av ovanstående och inte minst det faktum att jag aldrig tror att Frenchie hade varit ok med att lämnas kvar i hagen om jag gav mig iväg med Bibbi så lägger jag alla planer på att rida/ köra henne åt sidan helt.

Inte för att jag HADE börjat planera något men tanken har trots allt swishat förbi; ”tänk om…..”. Men det blir inget med det nu.

Och innan ni eventuellt börjar skria om att det vore hemskt att inte låta Bibbi ”bara” vara ett hagsmycke så hade jag givetvis aldrig gjort annat än typ skrittat lite i skogen några gånger i månaden. Hon är för mitt lekmannaöga fullkomligt ohalt och travar i sin roliga ”travar-trav” i full speed ibland och helt frivilligt så det är verkligen inte så att hon hasar sig fram på Ryhus ❤️.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lilla My

    Vet du vilken skada hon fick? Jag är fullt övertygad om att du känner Bibbi bäst och vet vad hon vill göra, vill hon hitta på mer än att gå i hagen skulle du märka det på henne. Det är det som är så fantastiskt, är man lite lyhörd har man så goda möjligheter att förstå och tolka sin häst när man lever med den varje dag, och de kommunicerar verkligen med oss hela tiden (precis som våra hundar). Ibland tar det tid innan man förstår ett beteende, men ibland är det tydligt direkt vad de vill .

    Svara
    • Birgitta

      Har ingen aning om skadan och skulle säkert få veta det av ägaren men det är ju inte därför jag inte vill rida/ köra henne så det spelar ingen roll.

      Ska fråga av nyfikenhet vid tillfälle. Höger framkota ser konstig ut om man ska döma efter utseende. Liksom ”bucklig” 🙂 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>