Lördag- here we go again

Efter gårdagens illavarslande prognos som sa ungefär ”hur mycket nederbörd som helst” drog jag en lättnadens suck när jag parkerade på Ryhus i morse.

Det kom nog inte ens en fjärdedel av det ”man” hotat med och det var regn och inte snö.

Regnet kommer förhoppningsvis att smälta undan all snö tills det, gissar och befarar jag, är dags för en ny omgång av det vita.

Frenchie har vilodag och jag ber tysta böner att han ska skritta tillräckligt för att inte få kolik men inte trava eller galoppera med de gigantiska styltorna som bildas under hans hovar. Han har broddar 24/7 sedan säkert en vecka tillbaka men de hjälper ju inte mot klackarna.

Bibbi har inga skor och verkar, ta i trä, ha bra hovar som fortfarande ser fina ut trots att hon inte är verkad på 12 veckor. Frenchie skos var 6:e vecka och efter den tiden fanns det inget att verka på henne nästan. Som jag skrev i en kommentar såg jag henne igår galoppera i den mest samlade galoppen ni kan tänka er; hon måste ha läst mitt inlägg om ”travare som ridhästar” *ASG* !

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marlene Engström

    Själv superförkyld.exakt samma som för en månad sen. Har alla sprutor i kroppen men jäklar vilka starka virus som verkar cirkulera. Har en kollega som haft 3 influensor på varandra….

    Svara
    • Birgitta

      Nej fy så trist!

      Hoppas att jag klarar mig!

      Har blivit otroligt påverkad av hur vi levde under Covid och märker att jag ofta liksom ryggar tillbaka på ett sätt jag aldrig hade gjort innan dess om jag tycker att folk står för nära. Både kollegor och vilt främmande människor.

      Jag har varit förkyld en gång efter Covid- första gången min arbetsgrupp träffades allihop IRL. Då blev säkert 30% av oss förkylda. Och även en vanlig förkylning är jobbig för mig eftersom jag blir nässprays-beroende i minst 3 veckor.

      Svara
  2. Sarah

    Hej! Om han har broddar, varför sätter du inte i såna snösulor som man skruvar fast i broddarna så han slipper styltor? Alternativt om han inte har tåbrodd huf flex eller testa klippa till hemgjorda sulor av mjuka skärbrädor!

    Svara
    • Birgitta

      Han har ej tåbroddar.

      Och alla alternativ vad gäller snösulor har nackdelar utifrån de många svar/ kommentarer jag läst på nätet.

      Han fick någon form av sulblödning förra vintern (ingen aning om hur/ varför) och var halt i flera veckor så jag vill absolut inte riskera tryck på hans egna sulor av snösulor.

      Pest eller kolera….

      Svara
      • Jenny

        Min häst har väldigt känsliga sulor och han har nu snösulor med en liten utbuktning på. De är som vanliga heltäckande sulor (som han ändå behöver) men buktar alltså ut nedåt.

        Svara
        • Sarah

          Vad typiskt att han saknar tåbrodd! Men det verkar vanligt nere i södern. Skönt att inte behöva det!
          Min häst har också känsliga sulor, vi har provat såna sulor med utbuktning, dom var bra tills det började bukta inåt. Nu kör vi helsula med extra fastskruvade sulor i tåbrodden…

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>