Media och tölpar

Det är nog inte lätt att som totalt ovan vid hästar komma in i vår värld med alla uttryck och termer som ”vanliga” människor aldrig har hört talas om?

Igår på Pay and riden såg jag en häst inne på banan som jag gillade men jag blev inte riktigt klok på vilket program ryttaren red eftersom jag dels kom mitt i ritten och ryttaren dels improviserade lite.

Jag såg att en medelålders man filmade ekipaget så jag frågade honom efter ritten vilket program de hade ridit.

Mannen såg lite osäker ut, sa att han inte var riktigt säker men han trodde att det var ”media”. Det visade sig att ryttaren hade ridit en S:t Georges när jag frågade henne 🙂 ! Gulligt va 🙂 ?

På bilden ser ni Henrik en av de knappt handfull gånger han skrittade på Vicke.

Han säger fortfarande TÖLPAR (!!!!) om tyglar. Han har gissningsvis hört ”tömmar” någonstans en gång i tiden…?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Gissa hur roligt det är att behöva lära sig alla dessa specialtermer igen på franska, särskilt som 40+ när hjärnan är sådär pigg på att lära sig nya språk.

    Svara
  2. Frida

    Jag undrade alltid vem den där George var som alla dressyrdamer pratade om på ridskolan när jag var liten. Verkade vara en himla viktig typ i alla fall. Tills poletten trillade ner en vacker dag haha

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha ha….inte alls hästrelaterat men din kommentar fick mig att minnas en händelse för +30 år sedan på mitt dåvarande jobb.

      Vi hade en avdelning inom vår del av socialtjänsten som hette ”familjebasen” . En gång pratade jag med en klient som pratade om ”han den där familje-BASEN”. Han trodde alltså att familjebasen var en person vilket jag på ett sätt kan förstå eftersom man i alla fall på den tiden ibland kallade sin chef för ”basen” 🙂 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>