Bete vs stråfoder

En sak som jag tycker är intressant är att jag direkt ser på mina hästar, framför allt på den bortklemade Frenchie faktiskt, skillnad mellan när det är minsta lilla barmark eller när tjock snö täcker hagarna.

Så fort det går att få fram ens det minsta grässtrå och ”beta” så överger dom det utlagda stråfodret (som de slukar i stallet) fast gräset är flera månader gammalt och inte ser det minsta inbjudande ut.

På bilden min tidigare ponny som var ett ännu bättre exempel; han i princip totalvägrade stråfoder ute oavsett årstid eller snö/ barmark.

Det mängd som syns framför honom är typ 1,5 kilo hösilage och han tog några tuggor och tackade därefter för sig 🙂 .

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Karolina Cappelli Lindholm

  Mina som är ute dygnets alla timmar, typ… de som jobbas är inne ett par timmar.
  Men de har alla fri tillgång på silage. O de kan vara ute på äventyr o beta föera timmar, sedan återgå till balen o kommer de in o de finns silage i boxen så slukar de även detta.
  Så min summering är
  De är matvrak

  Svara
  • Birgitta

   Frenchie går först runt och provsmakar det trista gräset lite överallt, sedan kan han äta lite hösilage, sedan beta osv.

   Så han går lite fram och tillbaka (Bibbi också men inte lika tydligt) men det märks att han helst vill beta.

   Svara
   • Eva Bolin

    Ja det märks tydligt att de älskar att beta. Trots fint hösilage så går de och gnager efter gamla gulnade strån i leran. Och vid uteritt så kan Sammy dra ner huvudet och dra av en repa gult visset fjolårsgräs. Man tycker nästan synd om dem…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>