Fredag- sitstanke och spån

Eftersom jag hade planerat att års-inviga min utebana idag la jag säkert 30 minuter på att harva den igår (det tar vanligtvis kanske 15-20 minuter men nu har den ju stått oanvänd i flera månader) men tji fick jag; det regnade så pass mycket i morse att jag gav upp det projektet.

Med kniven på strupen hade jag kunnat rida där men varför bli både blöt själv och få all utrustning likadan när jag har mitt lilla ridhus?

Idag försökte jag att tänka på ett tips från en av mina ryttaridoler Carl Hester; att sitta på hästen som man står på marken! Om någon skulle dra bort hästen under en ska man stå på fötterna och med mina tendenser att luta mig bakåt så hade jag ju drattat på ändan utan tvekan 🙂 !

Nu har jag nästan precis kommit hem efter min container-dykning; dock inte för att dumpstra mat ha ha ha utan för att skyffla upp x kilo/ liter spån till Frenchie (Bibbi står ju på halm).

Någon undrade varför inte båda hästarna står på halm eftersom jag även får denna gratis men jag tycker att min gödselstack är för liten och dessutom har jag en känsla av att det skulle bli svårare att mocka till Frenchie om han stod på halm än spån. Så detta upplägget funkar bäst och han har ändå fri tillgång på hösilage och skulle aldrig äta halmen så ut fodrings/sysselsättningsaspekten hade jag inte tjänat något på det.

En kommentar

  1. Kristina Stenzel Huke

    Läste också vad Carl Hester skrivit. Värt att tänka på när man rider.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>