Hemkört foder

Henrik och jag köper sedan många år Mollys foder enbart via hemsidor som erbjuder gratis utkörning och det är verkligen supersmidigt. Att slippa kånka på en 15-kilos säck i onödan….

Och nu har jag hittat ett företag som gör detsamma med hästfoder vilket jag också tycker är jättebra.

Jag lackade ju ur på Granngården som höjde priset på morötter flera gånger tills en säck var uppe i 100 spänn (samtidigt som innehållet minskade) så när jag såg att Stall CB erbjöd både hemkörning och säckar för 79:- så har jag sedan dess använt mig av dom.

De säljer dessutom annat hästfoder (och visst annat djurfoder också); sist beställde jag även lucern som inte är dyrare än på Granngården.

Och jag noterade dessutom att de säljer 25-kilos säckar med loppfrö för 2000:- medan en vän nyligen berättade att hon gett 3000:- på ”Bengts” (Granngården tar också ungefär 3000:-). DET om något är ju en rejäl skillnad…

Och man får alltså fodret gratis hemkört och lämnat innanför stalldörren så man behöver inte ens vara hemma!

Så detta är dagens tips till er som än så länge är lika ”omoderna” 🙂 som jag; öppna ögonen och undersök om ni kan få hemkört ert foder i stället för att lägga tid och pengar på att åka och kånka detta mellan affären, bilen och hemmet.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie

    En liten undran. Vad gäller om de påstår att de har varit och lämnat i ditt stall när du inte var där och det sedan inte stämmer eller saknas saker?
    Om du inte har varit där och tagit emot det och signerat.
    Det händer ibland på mitt arbete.

    Svara
    • Birgitta

      Bra fråga!

      Jag får ett sms typ 10 minuter innan de är här och har själv valt att svara ”bara ställ det i stallet”. Första gången fick jag ”bildbevis”, bilden på morötterna, via sms.

      Men fullt berättigad fråga för det kan absolut komma tjuvar beroende på var stallet ligger. Mitt ligger väldigt off som sista gård på en 4 km lång återvändsväg av grus.

      Svara
      • Marie

        Det behöver inte vara tjuvar. Det kan vara så att de har lämnat på fel ställe, att de har missat att ta med sig någonting eller tagit med sig för lite.
        Det är lätt hänt.

        Svara
          • Marie

            Det fick mig att tänka på någonting som jag hade glömt.
            För rätt så många år sedan beställde vi hem EN säck med speciell cement som vi skulle använda till att täta en spricka i gödselplattan.
            Döm om vår förvåning när de hade lämnat EN HEL PALL full med säckar med cement.
            De hade ställt den på infarten på vår lilla väg så att vi inte kom in.
            Det gick ju inte att få den hämtad på några dagar, vilket innebar att vi fick flytta alltihop för hand. Det blev mycket motion. Cement är tungt.
            När vi ringde var de väldigt ursäktande och lämnade en påse med muffins när de hämtad tillbaka pallen, som plåster på såren.
            Vi var inte hemma då heller, men det var skatorna. När vi kom hem upptäckte
            vi att skatorna hade haft fest och spridit ut både kakor och bitar av påsen.
            Det blev till att städa. Men det var väldigt rart av dem att ge oss någonting som ursäkt. Inte kunde de veta att vi inte fick en chans att smaka.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>