Torsdag- blask och väntan

Med eller utan ridbar häst finns det på gott och ont alltid något att göra på Ryhus och idag valde jag att blaska över allt målat trä i stallet.

Jag skriver blaska för jag ska inte påstå att jag stod och liksom skurade allting och det behövdes inte heller eftersom jag försöker att hålla efter smutsen så hårt jag förmår året runt.

Jag vill inte tömma boxarna och köra någon högtryckstvätt tex så som många gör utan jag går med svamp/ diskborste och spann med varmvatten och tycker det är gott nog.

Annars går jag i väntans tider precis som säkert många andra djurägare/ trädgårdsentusiaster i Skåne och vi väntar alltså på REGNET.

Om jag går tillbaka i bloggen kan jag läsa om samma stress förra året som senare resulterade i en rejäl torka och jag hoppas att det inte går så långt igen.

Men man kan bli tokig om man kollar på väderleksprognosen dagligen (vilket jag gör) för det har lovats regn hur många gånger som helst de senaste veckorna bara för att ta bort all nederbörd när de tilltänkta skurarna skulle börja närma sig i tid.

Jag som alltid har klent med gräs i hagarna behöver tillväxten och det är jag säkert inte ensam om. För att inte tala om den ännu viktigare stråfoderproduktionen- ska det bli något hö(silage) till hästarna kan det inte vara torka hur länge som helst så klart.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sanne Holmgren

    Här har det regnat sedan 10-tiden, försöker skicka lite till dig oxå.

    Svara
  2. Anna

    Åh jag önskar att jag kunde skicka lite regn norrut, vi har fått nog för flera veckor framöver bara nu idag. Vår lada är översvämmad, allt därinne flyter omkring…

    Svara
  3. Marie

    Äntligen regnar det!!!!!
    Bönderna omkring mig började slå höet redan förra veckan eftersom de vågade inte vänta längre. Höet hade redan börjat vissna ner.
    Första skörden är klart sämre än den borde vara. Men får vi regn är det gott hopp för andra skörden.
    Det är härligt att lyssna på regnet.

    Svara
  4. Minstral

    Inte lönt att stressa upp sig, det blir som det blir. Jag har lärt mig genom att leva med en bonde. Funkar inte att stressa över vädret hela tiden.

    Svara
    • Birgitta

      Nej är det något man inte kan påverka är det ju vädret.

      Däremot kan man om man är beroende av vädret försöka planera det man KAN.

      Tex se till att man bokar upp stråfoder i god tid, lägger undan mer pengar till detta ett dåligt skördeår om priserna höjs rejält osv.
      Ett lager av foder är också bra så att man inte står helt utan om tex skörden blir försenad.

      Själv har jag några plan B och C om gräset i mina hagar tryter rejält, dvs jag kan utnyttja även annan mark om det skulle behövas.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>