Speciella annonser del 293, sanningsenliga annonser….eller inte?

När man annonserar ut vad det än må vara tror jag att både annonsör och den som läser annonsen är medvetna om att sanningen är mer eller mindre förskönad och att man försöker höja upp det positiva och kanske rent av överdriva det medan man är väldigt tyst om det mindre fördelaktiga.

Denna tanke slog mig när jag läste en annons som en bloggläsare sände mig med rubriken ”dagens skratt”- det var uppenbarligen så läsaren hade uppfattat annonsen:

http://www.blocket.se/malmo/Box_plats_pa_MCR_33626562.htm?ca=23_11&w=0

Vi erbjuder fantastiska ridmöjligheter i våra två ridhus, ridpaddock samt ute på terrängbanan. Vill du kunna njuta uteridning är möjligheterna oändliga.

Mer sanningsenligt hade ENLIGT MIG varit att skriva:

Våra ridhus är oftast fullbokade på grund av vår lektionsverksamhet vilket gör att det återstår väldigt få timmar på vardagarna efter 16.00 som du de facto kan utnyttja dom.

På helgerna stänger stallet 18.00 så någon ridning efter 17.30 torde inte kunna vara aktuell.

Ridpaddocken är något sluttande och dess underlag har varit ett sorgebarn de senaste 20 åren.

På sommaren blir det lätt för dammigt och stumt, på höstarna för gyttjigt och vintertid fruset.

Terrängbanans hinder håller på sina håll på att murkna ihop och den kommer eventuellt att avvecklas.

Eftersom jag själv har stått på anläggningen i 20 år vet jag att det finns många fördelar man kan dra fram i en annons; det centrala läget med utmärkta bussförbindelser, en cafeteria som har öppet dagligen, omklädningsrum med dusch, tillgänglig personal från det att stallet öppnar tills det stänger osv men nästan allt det som nämns i annonsen är just sådant som gör att folk INTE vill flytta dit sin häst eller att de flyttar den därifrån efter ett kort tag.

Att kunna rida sin häst dagligen trots att man har ett ”åtta till fem-arbete” är nog ett högst rimligt krav och redan på detta stupar det för många på grund av att det är så svårt att hitta luckor i ridhusschemat när man kan rida/ träna ordentligt.

Utsläpp samt intag ingår och sker alla dagar i veckan, 3 timmar/dag.

Utfodring görs fyra gånger om dagen.

Få KUNNIGA/ engagerade hästägare tycker idag att det är OK med en hagvistelse på enbart 3 timmar/ dag och i små grusrasthagar dessutom.

Att det fodras 4 gånger om dagen är säkert lockande men det är till syvende och sist MÄNGDEN mat som ingår i stallhyran som är det intressanta.

Så ….hur mycket jag än önskar min klubb fullbelagda boxar, ökade intäkter osv så anser i alla fall JAG att man måste tänka om vad gäller det man kan erbjuda vs kostnaden för detta.

Förhoppningsvis ändrar sig allt när en ny anläggning (som planeras inom något år) står färdig men i dagsläget tror jag det blir svårt att fylla stallen.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>