Onsdag- städhjälp?

I dag har jag ägnat en del av förmiddagen åt ett ständigt återkommande projekt: städning!

Jag vill inte påstå att vår familj är särskilt stökig av sig eller att det tar en evig tid att städa men ändå började jag leka med tanken på att faktiskt anlita någon form av städhjälp

Jag har helt enkelt börjat tröttna på att över huvud taget avsätta tid på något som är så tråkigt och som sagt ständigt återkommande.

Maken är inte heller någon älskare av hushållssysslor (annars hade ju det varit en lösning ha ha) och instämde i att tanken tålde att funderas närmare på.

Jag vill faktiskt gå så långt som till att påstå att merparten av ens fritid (såvida man inte är extremt ”skitig” och slarvig av sig eller har ”köpt sig fri” ) går åt till någon form av RENGÖRING/ städning.

Man ska ju till att börja med rengöra sig själv (duscha, tvätta håret, borsta tänderna osv).

Sedan kanske man ”vill” bädda, diska, tvätta kläder, dammsuga och har man som jag häst, tja…då ska både den och dess boning rengöras varje dag.

Vi med trädgård måste ibland klippa gräs, rensa ogräs, kratta löv och allt vad man nu kan hitta på i en trädgård och de som har barn, framför allt småbarn….tja…de vet verkligen hur mycket tid man kan behöva lägga på diverse ”städning”.

Ja, ja…vi får se hur det blir med städhjälpen…jag lovar att återkomma med rapport längre fram.

Egentligen var det meningen att jag skulle träna för NN i morse men detta projekt blev framflyttat tills imorgon bitti så i stället har jag varit ute och ”skolat” hästen på grusvägarna.

Vi har alltså fortsatt att träna vidare på öppnor och slutor och det går riktigt bra nu tycker jag.

Nästa steg blir att överföra de fina skolorna till banan/ ridhuset och därefter slutligen till tävlingsarenan :)!

Solen har verkligen strålat hela dagen och det har varit väldigt varmt, Archie fick sig en skön svalkande dusch efter ridpasset och när jag kom hem gav jag mig själv samma sak.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vi har städhjälp från en firma – det är toppen! Med tre hästar, gård, varsitt heltidsjobb, långa pendlingar och dessutom ett företag vis sidan om är det skönt att ha lite hjälp på den fronten. Den första firman vi testade var dock inget vidare, jag var på dåligt humör varje gång de ”städat”… men den vi har nu är jättebra, nu blir man istället på gott humör när man kommer hem och det luktar rent.

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Vi betalar för fem timmar varannan vecka. Huset är stort, ca 220 kvm, men inte övermöblerat – rätt stora ytor – men ett sekelskifteshus så det är ju inte modernt och lättstädat på det sättet. Det blir dammsuget och dammtorkat, alla golven torkas också – badrummen städas liksom köket. Mattorna tas ut och skakas. Gästrummen har jag en överenskommelse om att de städas bara om dörren lämnas öppen. Vill jag ha något mer säger jag till. Efter RUT-avdraget betalar vi 800 kr/gång.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>