Speciella kännetecken

Har ni tänkt på att nästan alla människor och djur har något speciellt kännetecken som är unikt för just dom?

Soya tex är bortsett från några enstaka vita hårstrån (som man nog hade kunnat plocka bort med pincett om man gav sig den på det) kolsvart och jag har hittills inte träffat någon whippet som ser exakt ut som hon. Syster Zahra är extremt lik henne i ansiktet men är mycket större så någon förväxling annat än på långt håll hade det aldrig kunnat bli tal om.

Kreon har ett ”lustigt” märke på sin hals- enligt hans uppfödare ett litet minne från ett shettis som en gång hängde sig i den :). Vem sa att shettisar inte kan vara tuffa förresten…

Svårt att fota ”hålet” i Kreons hals men ni kanske ser det? Det syns framför IKEA-påsen som en inbuktning i ”hals-siluetten.”

Archies speciella kännetecken är en knöl han har som man fick se till att inte knäppa nosgrimmat rakt över.Knölen känns som en spelkula mellan fingrarna, stenhård men enligt tandläkare och veterinär som kollade den helt ofarlig.

Har era djur några speciella kännetecken?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Min rara Zahra är ju redan nämnd i bloggen. 😉 Hon har, förutom att hon är större än Soya, fler vita tecken. Några tår på både vänster fram och vänster bak är vita, och så har hon en stor vit fläck fram på bringan. Har man lite fantasi ser det nästan ut som en fladdermus. Hilda min andra whippet, har lite kortare svans än andra, beroende på att hon haft en ofarlig tumör längst ut på spetsen. Att den var ofarlig visade sig efter att den avlägsnats. Dessutom har även hon en ljusare fläck fram på bringan. Den syns inte lika tydligt efter som hon är rödbrun och fläcken är ljusare brun. Vita tår på alla tassarna hör också till hennes kännetecken.
    Att beskriva mina katterns kännetecken blir lite besvärligt då flera av dem är brunsköldpaddsmaskade siameser, där är det lättare att beskriva vad som är likt. 😉 Förutom Amie som inte har någon svans, nåja den är 6 cm lång. En skada hon fick vid födseln. Men lite annorlunda att ha en svanslös siames.

    Hälsningar
    Görel, Zahra, Hilda och siamesligan.

    Svara
  2. Anonymous

    Hon kallades Svansi som liten, men går nu under sitt rättanamn Amie, för det föddes faktiskt en kattunge till här hemma som fick en svansskada och halv svans. Mamma katt tog fel på navelsträngen och svansen och ett litet bett i den sytrådstunna svansen blev inte så bra. Hon kallades Svansalisa ett tag. 😉
    Som sagt Amie kallades Svansi som liten, men när hon blev stor passade det inte in på den envisa tuffa tösen.
    Hälsningar
    Görel, Zahra, Hilda, kissarna (Branwen, Amie, Cornelia, Rubus och Aine)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>