Lördag- mer aprilväder

Tyvärr stämde väderleksprognosen för idag och hela förmiddagen har det både blåst och snöat- inte alls uppskattat hos någon gissar jag.

Nu blev ju inte snön liggande och på eftermiddagen blev det ett ganska vindstilla ”vanligt” vårväder- som om inget hade hänt och vi får väl hoppas att detta var det sista vi sett av det vita för säsongen.

Eftersom jag ville ha ett garanterat friktionsfitt dressyrpass idag red jag på morgonen och Kreon gjorde mig inte besviken- tvärtom.

Jag red en massa sidvärtsrörelser i både trav och galopp hit och dit och kände för ”tusende” gången tacksamhet över hur otroligt mycket lättare Kreon har för detta än tex Archie.

Efter passet skrittade jag ut i en kvart och hann bli rejält avkyld i vinden men det fick det vara värt.

Eftersom jag är ”stallvakt” år 2 hästar på anläggningen i 4 dagar fick jag mocka några boxar extra och sätta ganska många hö-påsar extra innan jag kunde bege mig hemåt för en god frukost (pannkakor med glass och sylt) och en powernap.

Eftermiddagen har ägnats åt att ta in Kreon från hagen, borsta på honom, putsa mitt träns, gå en längre runda med Soya och handla.

Maken och jag skulle egentligen ut och äta idag men eftersom den förstnämnde har fått en otäck förkylning som valde att bryta ut just idag är han förpassad till vila, konsumtion av Esberitox och Alvedon och så fick det bli kebab-pizza till middag i stället.

Soya har käkat en god helgmiddag däremot- ugnsbakad lever!

City-Gross i Staffanstorp säljer en massa inälvsmat och dylikt för ganska små pengar (runt 20-30 kronor kilot) och då kan man kosta på kinesen lite annat än torrfoder ibland.

Nu är planen att slappa resten av dagen – må inget ändra detta tack!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>