Nya TR-ändringar (kanske)

Läser på Ridsports hemsida att man har flera olika TR-ändringar på förslag varav en är att man ska få betala 100:– när man anmäler sig till en dressyrtävling. Denna avgift kan därefter endast återfås mot läkar/ veterinärintyg och tanken är att man härigenom ska undvika ”okynnesanmälningar” eftersom erfarenheten har visat att många avanmäler sig innan anmälningstiden har gått ut.
 
Vad tycker ni om detta förslag? Bra eller dåligt?
 
Jag tycker nog att det är dåligt av rent egoistiska skäl eftersom jag just nu inte ensam bestämmer över Kreons tävlande.
 
Även om X har samtyckt till att tävla ett visst datum kan han få olika former av förhinder och det har jag all förståelse för då han driver en rörelse och inte kan sätta just Kreon främst i sitt liv :).
 
Annars förstår jag väl om ändringen blir verklighet och tror nog också att den kan vara av godo.   
 
Om ni är intresserade finns fler ändringar att läsa om här och där kan ni också läsa vad ”folket” tycker om de olika förslagen. Mycket intressant!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag kan önska att det inte skulle behöva vara så, att man bara anmäler till tävlingar som man verkligen tänkt delta i. Men eftersom det uppenbarligen inte fungerar är detta en lösning jag kan leva med. För övrigt uppskattar jag att förslagen presenteras innan de är beslutade!

    Svara
  2. Eva i Lux

    Orkar tyvärr inte läsa allt (har en jobbig flunsa o ont i ögonen bl.a.) i TR.

    I detta land är det så att man måste betala anmälningsavgiften vid anmälan, dvs. i förväg. Denna summa får man tillbaks enbart mot uppvisasnde av veterinärintyg oavsett vilken disciplin.

    Hur fungerar det nu i Sverige?

    Svara
    • Birgitta

      Det är samma i Sverige men som det är nu har man fram till en viss datum på sig att ångra sig och behöver då inte betala. Är avgiften väl betald får man bara tillbaka den (minus administrationsavgift på runt 100 kronor) om man har läkar eller veterinärintyg.

      Svara
  3. Åsa T

    Jag tycker det är bra, ska man tävla anmäler man sig annars låter man bli. Och tänker man tävla och hästen eller ryttaren blir sjuk så får man ju tillbaka avgiften.. inte svårare än så. 🙂 Det är nog inte roligt för anordaren om 70 anmält sig och dagen innan pengarna ska dras så har hälften strukit sig? Nä, ordning och reda. 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>