Fredag- rak bak

Fredag betyder besök hos X- idag var det tur att jag har en snäll häst eftersom skötardörren till släpet hade frusit fast och jag fick sköta alla bestyr via baklämmen.

Väl på plats kunde jag precis som förra veckan konstatera att mitt idoga arbete (och Christinas tjat icke att förglömma) med rakriktningen i galopp har burit FRUKT- nu går Kreon inte längre som en BANAN (där fick jag till det va´:)…..frukt-banan).

Lite samlingsträning blev det och X kunde hjälpa till mycket bra med ett dressyrspö utan att Kreon protesterade- även detta har jag tränat på eller tränat bort, dvs att minsta beröring med spöt ses som något som ska ifrågasättas.

Traven tycker X känns som att den är ”på G” men än så länge saknas tillräcklig ork och kanske lite teknik för att swinga fullt ut och om man vill bibehålla en tävlingsform, i lång och låg form går det mycket lättare.

X var i alla fall nöjd med Kreon vilket han i sanning i princip alltid är och tycker att han känns bättre och lydigare för varje gång- här klappar jag mig själv på axeln och säger ”Bra jobbat Birgitta” :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>