Torsdag- 2 år sedan sist

bild(104)

Bildbeviset- Soya och Zack(s rumpa)

I morse åkte jag ut till Gammelgården utanför Vellinge, Zacks ordinarie boning, för att dressyra lite på densamme.

Glädjande nog kändes han jättefin så fort jag tog tyglarna på utebanan så det blev ett kortare pass (30 minuter) med det sedvanliga ”tragglet” 🙂 som jag alltid checkar av så att det fungerar; 10 meters volter i trav, serpentiner i trav, travökningar, galoppfattningar från skritt och trav och galopp  på volt (15 meter) och runt fyrkanten. För de insatta 🙂 är det detta som ingår i LB-programmen (exklusive galoppfattningarna från skritt).

Eftersom jag hoppas kunna rida någon LA någon gång i framtiden la jag även till lite skänkelvikningar och förvänd galopp, det sistnämnda inte good enough ännu (måste bli mer bärig och samlad).

Som sagt nöjde jag mig efter 30 minuter eftersom Zack gjorde allt som jag ville utan att oja sig och då valde jag att skritta ut en runda runt anläggningen i stället.

Jag hade Soya med mig och det var VÄLDIGT roligt att kunna rida på Zack och ha henne med mig utan minsta problem (man rider inte på några trafikerade vägar som i mitt stall).

Det är nu nästan exakt 2 år sedan (!) som jag kunde rida ut med häst och hund- när jag hade Archie gjorde jag det ständigt och det gick perfekt att både ha Soya lös eller i en lång longeringslina.

Med Kreon vågade jag mig däremot aldrig på dylika projekt- att ha Soya i lina skulle aldrig ha gått eftersom han höll på med sina ”stanna trettioelva gånger per uteritt och vägra gå” och hade hon varit lös och kommit rusande bakom honom hade jag inte blivit ett dugg förvånad om han hade sparkat bakut och troligen också träffat henne eftersom hon inte hade haft vett att hoppa undan, totalt ovan som hon är vid sådant beteende.

Zacks ägare har själv hund så jag vågade prova dels av denna anledning, dels för att han är så himla snäll och avslutningvis för att 9 av 10 hästar (enligt min erfarenhet) INTE är dumma mot normalt gående hundar- men visst; är olyckan framme så…

Som så många gånger förut hade jag en otrolig tur med vädret- nu har det åter inte regnat på över en vecka men 5 minuter efter att jag hoppade av Zack så började regnet vräka ner och höll på en bra stund- skönt att slippa det i sadeln kan jag säga!

Resten av dagen har ägnats åt en massa huspyssel- mestadels målning- så nu är det skönt att pusta ut i soffan och bara slöa.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>