Lördag- en miljon millimeter i många meter

Uääää…idag har vi haft ”millimeter-invasion” kring stallet.

Trips tror jag dessa djur heter, vi kallar dom millimetrar och de är otroligt irriterande- de sätter sig i massor över hela ens kropp, gärna i håret och man tycker att det kliar överallt.

Har man ljusa kläder syns dom som små svarta millimeter-streck.

Jag trodde jag skulle klia sönder ansiktet medan jag red- gissningsvis dras de ännu mer till svettiga ytor.

Annars red jag ett lättare pass i gruspaddocken, jag började med att skritta ut i en kvart och avslutade med att rida en halvtimme med fokus på att verkligen bara ”åka med” helt kravlöst och i en lägre form.

Anledningen till detta var att jag ville kolla av att Vicke var självgående och att jag kan just ”åka med” och inte spänna mig, sitta och driva omedvetet och allt annat man kan ha för sig i sadeln om man inte medvetet sitter och känner efter vad man pysslar med.

Nej, hästen måste gå av sig själv och gör den inte det eller börjar sacka får den ha sig en tjong med skänkeln och sedan ska man kunna åka omkring igen.

Nu red jag bara runt, mest på fyrkantsspåret men det kändes som att det var nyttigt att fokusera på detta så att jag i alla lägen kan rida utan att spänna mig- Vicke är ju inte den mest lättsuttna hästen och när han spänner sig känns det verkligen.

Får jag honom bara självgående och avslappnad även när han VILL spänna sig för att något är läskigt kommer alla rörelser att bli bättre per atomatik- det är jag övertygad om och det är ju detta som riskerar att ställa till det för oss på tävling; där är Vicke långt mer spänd än hemma.

Ett utvecklingsområde med andra ord.

Nu sitter jag och funderar över om det verkligen kommer att komma så mycket regn som i alla fall www.klart.se har ”lovat” (snarare HOTAT med).

Det ska tydligen komma FLODER från himlen under morgondagen enligt deras prognos- vi får väl se vad som händer.

En kommentar

  1. Minstral

    Vi kallar dem för åskdjur 🙂 brukar vara många sådana innan det blir åska. Sen måste jag bara påpeka att millimeter stavas med två L 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>