Vad händer?

Kolla på det här klippet (länk finns i artikeln och det spännande börjar ca 1,25 minuter in i filmen).

Som icke så insatt undrar man ju NÄSTAN om det är någon form av galet skämt som ”went wrong”?

Eller sitter man på sådana bokstavliga hästkrafter att man kan tappa kontrollen på detta vis?

Tja…vissa hästar är ju mer flockbenägna än andra, en del är mycket fokuserade och andra inte osv……

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Att man sitter på hästkrafter som är kapabla till sånt här är det inget snack om, vi människor har inte en suck av en chans när instinkterna sätter in. Just trav- och galopplöp tror jag inbjuder till en flockkänsla hos hästarna och är det då något som händer med ett ekipage kan det gå riktigt galet beroende på om flocken splittras när det händer eller större delen av flocken blir kvar.

    Men jag blir förvånad över att du undrar om vi sitter på sådana hästkrafter att man kan tappa kontrollen? Det måste du väl ändå veta att vi gör och att det är en av de stora riskerna med det vi sysslar med. Vi är ju totalt helt chanslösa om hästen tiltar och går in i flyktbeteende. Därför tycker jag aldrig man ska invaggas i någon falsk trygghet utan hela tiden vara medveten någonstans i bakhuvudet.

    Svara
    • Birgitta

      Jo tack…visst vet jag vilka enorma krafter en häst kan ha, absolut.

      Det var nog mer så att jag faktiskt trodde mer/ bättre om just jockeys än att de SÅ kapitalt verkar ha tappat kontrollen i just detta lopp.

      Svara
  2. Jeguo

    Har aldrig sysslat med galopp, varför har de ens träns? Verkar ju inte gå att stanna dem? Eller ska de springa tills de sprungit sig trötta och lite till?? Eller är det jockeysarna som inte kan rida?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>