Söndag- ny månad

Jaha….då har januari redan passerat. Och jag har länge tyckt att det är just den månaden som går snabbast- ena minuten är det jul och nyår och vips så har vi 1 februari.

Idag har jag haft stalljour eftersom jag bytte med en stallkamrat som hade fått förhinder så det var tidigt besök i stallet för min del, precis som minst 5 andra dagar i veckan.

Efter hagintaget skrittade jag och Emelie ut med Vicks och Flingan- en kvartett som trivs bra ihop.

Idag utgjorde dock mycket kalla vindar och lite snö lite smolk i vår bägare och i ärlighetens namn var i alla fall och Emelie väldigt glada när vi stelfruset nådde stallplanen igen.

Men annars är det skönt att ha hittat detta perfekta sällskap; Vicke och jag rider ju annars i princip alltid ut ensamma och jag tror att jag kan tala för oss båda om jag säger att det är trevligare med kamrater, i alla fall om de är lugna och obråkiga 🙂 .

Hemma lyckades jag tina upp tämligen snabbt genom att ställa mig vid spisen och laga en ny rätt, tacosgratäng. Lagom avancerat (läs: extremt lättlagat) så den kanske jag gör fler gånger.

image

Lilla Skyggis, en av stallets 3 katter.

image

Jag brukar skoja om att Gullis är min katt, att Katten med Hatten är en annan hästägares (Marielles) eftersom hon var den som lyckades tämja honom till den gosiga katt han är nu och att Skyggis tillhör stallägarna.

Vi har ingen aning om hur gammal hon är men hon fanns redan i stallet när jag kom för över 5 år sedan.

Och namnet till trots så BÖRJAR även hon att vekna 🙂 så nu kan man klappa henne ganska lätt om man är försiktig.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>