Dags att avskaffa en gammal tradition?

hand

Idag funderar jag över hur det kan komma sig att vi i vårt upplysta samhälle fortfarande tar folk i hand när vi hälsar?

Gör man inte det kan man bland vissa ses som rent av oförskämd/ ouppfostrad men VARFÖR ska det vara så egentligen?

Jag har definitivt inga problem med ”närhet” till folk jag tycker om men jag vill själv välja vem jag ska ta på eller inte- utan att bli anklagad för att vara oartig.

Man behöver ju inte vara docent i medicin för att begripa att folks händer kan vara något av det mest bakteriespridande och varför utsätta sig för detta i onödan?

Eller tvingas skaka hand med någon vars nävar dryper av svett….uäää….

Nej, dags för förändring, eller vad tycker ni?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    Tycker tvärtom att vi borde ha mer fysisk kontakt. För många kanske det där handslaget är den enda fysiska kontakten de får. Dessutom sprids de flesta virus med aerosoler när man nyser och hostar. Händerna kan man ju tvätta om man är rädd för bakterier och virus.

    Svara
    • Birgitta

      Nä…jag vidhåller att ”påtvingad” närhet borde avskaffas. Och det finns säkert många människor som har issuses med närhet till andra (de med Asperger tex) som instämmer.

      Svara
  2. Sandra

    Och lika jobbigt är det om jag själv står där med en svettig hand och ska hälsa på någon 😉

    Svara
  3. Trasselkvast

    Och ännu värre är det överdrivna kramandet i tid och otid. Nu ska man helt plötsligt krama affärskontakter, vänners respektive, folk man bara träffat någon gång. Kramar är reserverade för folk jag tycker om, och knappt ens det, men hur låter man bli att kramas utan att vara oartig?

    Svara
    • CeciliaL

      Ja, kramandet tycker jag oxå är ett mycket större ”problem” och jobbigare I Sverige där man förväntas göra det mer än här!

      Svara
    • Anne

      Håller så med, har inga problem med att vara oartig heller. Jag vill inte kramas i tid och otid, så är det bara.

      Svara
  4. Minstral

    Jag tycker absolut vi ska ha kvar handslaget. Håller med om att det är bra med någon form av fysisk kontakt plus att titta folk i ögonen när man träffas, vilket man ska göra om man hälsar på riktigt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>