Bajsfunderingar

Minns ni inlägget där jag beskrev hur en husägare ville förbjuda att man red utmed hans tomt eftersom eventuellt hästbajs inte plockades upp?

Jag började fundera på hur vanligt det egentligen är med ”störande hästbajs” och har ett tag nu tittat på den asfalterade vägen utmed vår anläggning.

Det är ju långt ifrån bara vi som står inackorderade som rider på vägen, det kommer ryttare ”utifrån” för att både nyttja ridbanan och ridhuset.

Och vet ni vad: trots dessa frekventa hästvandringar på vägen så ser man i princip aldrig en bajshög där.

Så att det skulle vara så vanligt förekommande har jag mycket svårt att tro men visst; vill man reta sig på något så kan man ju alltid hitta skäl att bli irriterad….

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Finns ju de ”smartare” människor med trädgård som gärna tar tillvara på bajset… Mer naturligt, miljövänligt o framförallt Gratis(!) gödsel till deras växter finns ju inte!! Min pappa tar gärna och torkar det, sen läggs det i rosorna! Måste säga att nog tycker jag att de är extra röda… Något problem med lukt osv har varken han eller grannarna.. Kanske en ide till irriterade andra grannar?

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Ja och om det nu sker så sällan så kan det inte heller vara ett så stort problem för ryttaren att acceptera önskan att ta bort skiten om den hamnar just där det finns någon som irriterar sig?

    Svara
  3. Emelie

    Det finns inga skyldigheter för ryttare att plocka upp efter sina hästar. Däremot kan man ju vara tillmötesgående om det är lämpligt. Det har hänt att jag tagit en runda med bilen efteråt ibland om en skit hamnat väldigt olämpligt, t ex mitt i en korsning eller utanför skolan/ålderdomshemmet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>