Måndag- fin tömkörning

princ

Idag stod det tömkörning på schemat och det är verkligen något som jag alltid har gillat och som alla mina hästar har varit duktiga på- Vicke är absolut ingen undantag.

Det är en ren fröjd att se honom springa i linorna och ofta tänker jag att jag borde göra detta mer frekvent- det är bara det att det är så roligt att rida också 🙂 !

Idag blev det galopp i lite lägre form där jag ville att Vicke verkligen skulle sträcka ut och mjuka upp sig, därefter travökningar där jag ville att han liksom ska få in ”hänget” i sitt medvetande (hur det känns och att det är detta jag vill- inte att benen ska trumma iväg spingigare) och som avslutning tramp utmed långsidorna.

När jag begärde piaff blev det en del ”jag vill gå iväg i stället- annars sparkar jag bakut om du insisterar” och då gällde det att hålla sin position och inte riskera att bli nersparkad.

Men efter denna ansträngning och när jag lät Vicke gå framåt i stället så gick det så fint, så fint- riktig passage skulle jag vilja säga och med fin takt.

Som sagt ett väldigt bra jobb!

Idag har jag också varit och reklamerat en värmefläkt och som jag har påpekat på bloggen flera gånger lönar det sig verkligen att lämna tillbaka saker som går sönder i förtid.

Jag köpte en liten värmefläkt i december, den var då nersatt från 99 till 49 (!) kronor.

För några dagar sedan slutade den att fungera (blåste kall-luft i stället för varmluft) och när jag kom med den till Jula var det inga diskussioner om att jag skulle få en ny.

Den modell jag haft var dock slut så jag fick en annan för 179 kronor i stället- fint va´ 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. DRESSYRLIV - från föl till stjärna och lite annat

    Åh reklamationer är mitt forte! Det är det bästa som finns att få reklamera 😀 Haha! Och dessutom: det lönar sig ALLTID! Jag har reklamerat ALLT ifrån ostar till bridgeblandning till hotell 🙂 Och jag kan säga att jag alltid har gått plus på det hela!

    En annan sak: Du skriver ”…därefter travökningar där jag ville att han liksom ska få in ”hänget” i sitt medvetande (hur det känns och att det är detta jag vill- inte att benen ska trumma iväg spingigare)”. Hur gör du för att han ska få in detta i sitt medvetande? För spontant tänker jag att mycket av detta egentligen handlar om ökat bakbensengagemang? Så jag är bara nyfiken på hur du menar och hur du jobbar med detta 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Vet många som tycker att det är ”pinsamt” att reklamera eller så ids de inte= deras förlust.

      Jag tycker inte att man som konsument ska acceptera vad som helst- som i fallet ovan att ett värmeelement som inte ens använts dagligen ska gå sönder efter 2 månader.

      Angående travökningarna; bra fråga!

      Jag tränar detta ur galopp så att jag har bra bjudning och försöker sedan hjälpa Vicke genom att ha sträckta tömmar som liksom hjälper till att hålla honom uppåt i formen och i en ram vilket jag upplever gör det lättare att bibehålla ökningen (lite som en checkrem på travhästar som fyller samma funktion).

      Sedan ser jag till att han får en stor yta att trava på- långa långsidor där han kan ta i- ju mindre volt, desto svårare.

      Sist men inte minst understödjer jag med pisken som jag slår lätt med i luften och rösten som jag ropar uppmuntrande med (braaaa, kom igen, duktig) och det hjälper mycket bra 🙂 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>