Söndag- väntan

image

Andra dagen med riktig sommarvärme och jag njuter verkligen.

Jag älskar sol och när man kan rida i kortärmat och klarar hetta mycket lättare än kyla så sommaren är vetkligen min årstid.

På Vicke-fronten inget nytt- jag väntar på att min hovslagare kan titta på hoven och förhoppningsvis anse att det går bra att sko med flytsula (det lilla utgångshålet sitter väldigt nära där sulan ska sluta).

Avskyr verkligen att inte få rida även om jag IGEN måste betona att jag tar en hovböld tusen gånger hellre än en vrickning eller tom en fraktur (så klart).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Karin

    Hej Birgitta!
    Kan du inte skriva mer om de sulor du har till Vicke? jag letar efter bra alternativ till min häst och det är en djungel. Racerskor, duploskor, sulor med mera.
    Har en sulöm häst och är nyfiken på hur andra löser det
    Tack för en bra blogg

    Svara
    • Birgitta

      Jag skor Vicke med aluminiumskor med kil och flytsulor under dessa.

      Innan dess hade jag vanliga hårdplastsulor men det kändes som att de lättare medförde tappskor vilket är värre om man har en häst med känsliga hovar och dåligt horn än en häst med normala hovar.

      Jag är mycket nöjd med flytsulorna i alla bemärkelser utom kostnaden; det är fruktansvärt dyrt (kostar 2500:– per skoning och min häst skos var 6:e vecka).

      Här kan du se mer hur det går till att sko med flytsulor: http://birgittashastsida.com/2015/04/22/go-with-the-flow-om-flytsulor/

      Har du fler frågor får du gärna återkomma så ska jag försöka svara. Vet att även läsaren Dressyrtant har flytsulor så kanske kan även hon svara om du undrar över något speciellt.

      För övrigt anser jag att ALLA borde prova att sko sina hästar med aluminiumskor och se om det funkar. Kostnaden är försumbar jämfört med traditionella järnskor och belastningen på hästens leder långt mindre- alu-skon väger inte hälften av vad en järnsko gör. Min häst går lätt sina 6 veckor utan att slita ner skorna vilket brukar vara ett argument mot alu-skor.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>