När hästar blir ”stulna”

Då och då dyker de upp på Facebook….efterlysningar på hästar som påstås vara stulna.

Och omgivningen delar inläggen hej vilt och blir jätteoroliga att deras egna hästar också ska försvinna.

Mitt tips utifrån det jag läst är att ”simma lugnt”.

Om man sansar sig lite förstår man till att börja med att det inte bara är att ta en häst under armen och gå och framför allt inte att därefter hålla den gömd.

Vi snackar ju flera hundra kilo….inget man lägger i byrålådan precis!

Nej, i nästan samtliga fall där hästar påståtts vara stulna har det handlat om någon form av tvist; någon har tagit tillbaka en häst som de ej fått betalt för är väl vanligast som jag erfarit.

Eller så är det ett bråk fd partners emellan, eller stallägare eller andra som inte alls är vilt främmande människor för den som ”blivit av med” hästen/ hästarna.

Nej, låt polisen sköta detta tycker jag och ägna ingen tankemöda åt ”problemet”!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    För några år sedan var det väl samma med barn? En förälder (oftast pappan) lade ut en efterlysning om sina barn som påstods vara ”kidnappade” av den andra föräldern (oftast mamman). Men sedan visade det sig att det var skyddade identiteter inblandade och misshandelsdomar och förenat med möjlig livsfara för den gömda föräldern att bli hittad…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>