8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Liv

    Jag tänker att ovanstående bild faktiskt speglar OERHÖRT mycket av vuxnas beteende. Hur kan man begära att barn ska sysselsätta sig med en massa annat när i princip vuxna inte gör annat än hänger över sina förbannade telefoner …

    Svara
    • Birgitta

      Förstår hur du tänker och instämmer delvis.

      Men idag tycker jag att jag tydligare ser 2 grupper av vuxna än när jag var barn/ ung: de som tränar väldigt frekvent/ mycket (på gym ffa) och de som inte tränar alls.

      Svara
      • Liv

        Fast det är väl ändå rätt så snett generaliserat tänk? Menar du alltså att den som tränar, är mindre aktiv i sin mobil den tid den inte tränar jämfört med den som inte tränar alls? Man tränar kanske 30 min per dag (om man tränar, nu menar jag inte häst för där går det åt lite längre stunder) och då har man kanske inte mobilen i högsta hugg, men all övrig tid hävdar i alla fall jag att de allra flesta hänger över sin mobil, vare sig sportsligt aktiv eller ej.

        Svara
        • Birgitta

          Ändrar mitt svar nedan till att jag tycker att det är vanligare med 2 ”tydliga” grupper idag mot när jag var barn/ ungdom.

          De som tränar flera ggr i veckan och de som inte tränar alls.

          Tycker mängden gym bara ökar liksom allt snack om träning, kost osv som ges ett helt annat utrymme än för 30 år sedan. Samtidigt finns det de som inte tränar det minsta.

          Huruvida andelen överviktiga personer ökar låter jag dock vara osagt.

          Svara
          • Liv

            Och jag tycker inte att mobilanvändande hänger samman ett dyft med livsstil 🙂 Jag menar att alla människor, okej inte ALLA (men de flesta) är totalt fast i sina mobiler och jag kan dessvärre inte se något samband mellan träningsinställning och mobilanvändande. Däremot håller jag helt och hållet med om att det finns två kategorier av människor: de som är medvetna om kosthållning och motion och de som inte är. Men att dessa grupper ska förhålla sig på olika sätt till sina mobiler har jag ännu ej sett samband kring. Men så kanske det är 🙂

          • Liv

            Fast jag tycker att du blandar ihop äpplen och päron 🙂 Menar du alltså att den person som tränar och är aktiv och medveten om sin kost INTE är lika hängiven mobilanvändare än en person som inte är intresserad av träning och kost? Jag förstår inte alls parallellen. I min värld är i princip ALLA (och då menar jag vare sig man är träningsaktiv och duktig med kost eller ej) mer eller mindre besatta av sin mobil. Tråkigt men sant som jag ser det.

          • Birgitta

            Nej, jag gör inget samband mellan mobilanvändning och träning/ icke träning.

            Vidhåller att det finns 2 stora grupper: de som tränar hyfsat regelbundet (eller har det som intention i alla fall) och de som inte alls tränar.

            Vad gäller en helt annan fråga; den om mobilanvänding är jag benägen att hålla med dig att en majoritet i Sverige är mer eller mindre ”besatta” 🙂 av sin telefon (eller använder den långt mer än till att ringa iaf). Jag är det utan tvekan!

    • Emma

      Fast just denna bilden tycker jag beskriver hur ”man” förr i tiden, säg 70- eller -80talet, mest drog in barnen till middagen typ Kom in och ät nu för sjutton!, medan det nuförtiden är mest att kidsen ”aldrig” 😉 är utomhus utan sitter framför datorn och spelar spel, or whatever. Så ser jag på bilden, utan att vare sig blanda in de vuxna och deras mobilanvändande. För är det ändå inte så, att NU (2000-talet) så har antalet ”innesittande” barn och ungdomar trots allt ökat i jämförelse med för säg 30-40 (?) år sen??? Vad man faktiskt BÄR med sig är ju en sak, alltså mobil, padda whatever, men alltså att sitta inomhus framför datorn och spela spel eller kolla Netflix – nog sjutton skiljer det sig från 70-80-talen när de tingen knappt existerade (iaf inte Netflix)??? Tycker faktiskt bilden har en poäng.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>