Onsdag- på inköpslistan?

Kanske borde jag köpa en vattenspridare för att få samma fantastiska effekt när jag rider som igår 🙂 ?

För idag var det en ”mattare” Vicke som jag satt på och det berodde då inte på någon trötthet eller dylikt utan är ju mer ett normaltillstånd. Men väldigt fin, absolut så jag ska inte klaga.

Även min utebana var fin efter harvning så det kommer jag att fortsätta med; att harva den precis innan jag rider så att jag får upp lite fukt till ytan.

Här ser ni några andra djur som kanske vill ha en ridlektion i ridhuset:

Väldigt orädda är de även om de faktiskt…ta i trä…har slutat att äta mina penséer! De kanske initialt bara ville visa vem som bestämmer?

Min lilla ponny börjar bli mer och mer van vid sin nya tillvaro känns det som.

Han har ju uppfört sig heeeelt perfekt från den första sekunden han kom hit men han har en inneboende skygghet som jag var väl medveten om när jag köpte honom som tex innebär att man inte bara kan rusa fram och grabba tag i honom (grimman) så som man trots allt kan göra med en hel del hästar fast de inte känner en.

Kommer man med en spann eller en morot låter han sig tas utan minsta problem men annars kan han bara vända på klacken och gå iväg, inte alls hotfullt eller så att han springer iväg men han stannar liksom inte kvar.

Inget som alls stör mig det minsta men det kräver som sagt en spann om inte annat och lite förmåga att läsa en häst vill jag påstå.

Och nu märker jag att Baltazar blir mer och mer intresserad av att komma fram till grinden även utan att lockas av en spann så vi kommer nog att bli riktigt bra vänner vad det lider.

På tal om spann så är han sååå duktig när han äter till skillnad från en viss ”matkastare” och ”matslafsare”.

Hade Vicke fått betfor på detta vis:

…..kan jag garantera er att spannen hade varit vält inom 2 sekunder medan detta lilla djur sörplade i sig allt så noga. Och nej, det har inte bara att göra med att deras huvud är olika stora (för övrigt har de cob-träns bägge två).

Watch and learn Vickster, watch and learn!

För övrigt tar jag nu igen mig efter en ny batalj med gräsklipparen.

Gräset hade tillåtits växa så högt innan inflytt så första klippningen höll på att ta kål på mig men idag gick det betydligt lättare.

Vi har också haft besök av sotaren (i full mundering med sin lilla svarta hatt bland annat) som hittade 3 döda fåglar i röret!

Jag tror inte vi kommer att elda särskilt mycket, det är lite ”nyhetens behag” men minns hur det gick till när jag och min x-man köpte vårt hus.

Den första gången vi skulle köpa ved gjorde vi detta på Bauhaus som säljer sådana där pyttesäckar för svindyra pengar; sedan lärde vi oss vår läxa och började köpa ved i kubik (som jag hämtade med hästtransporten) 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>