Jag slår ett slag för….

…..lien (alltså bara ordvitsen är ju to die for 😂)!

Klockan 10:38:

Klockan 10:42 och några svettdroppar mer och kalorier mindre:

Jag har även tidigare berättat för er om hur jag har använt lie för att tex skrapa ihop i vart fall lite grönt åt Vicke sommaren 2018 när torkan gjorde att hans gräshage såg ut som en stäpp i Afrika.

Nu har jag inte det problemet men däremot har vi tex en massa brännässlor som har tillåtits svämma över både här och där. De måste ”så klart” bort och med gräsklippare kommer man inte åt och trimmern är för klen.

Man kan så klart köpa en röjsåg för någon tusenlapp och det ska vi absolut göra men man kan faktiskt också använda en lie som den här som jag har köpt begagnad av en bonde för 100 spänn:

Observera vad jag slipade den med; en knivslipare från Ikea för runt en femtiolapp vilket fungerade ypperligt!

Så en lie kan jag absolut rekommendera: bra motion, behövs ingen el eller bensin som till en röjsåg, lätt att bära med sig och skulle man hugga i en sten tex så är det inte hela världen, lien går att slipa och skulle man i värsta fall förstöra den så har den inte kostat en förmögenhet!

En kommentar

  1. Anonym

    Jaaa!!!
    Miljövänligt! Tyst (nåja, beror på användaren)! Billigt! Motion!
    När det ska röjas under staket går jag med lie. Min man envisas jobba med röjsågen….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>