Birgittas bajskamp

I helgen använde jag en liten stund till ett nytt projekt; fasadtvätt för att försöka få bort x intorkade (nästan inbrända) fågelbajsar!

Jag fick flashbacks till den första vintern efter att jag och min exman hade köpt vårt hus och jag stod ute i nästan minusgrader och skrubbade på vår fasad.

Skolbussen hade då kört så nära och snabbt förbi vårt hus att lera hade stänkt högt upp på den vita fasaden och så ville jag givetvis inte ha det; det såg inte klokt ut.

Så jag gick ut flera gånger den vintern med varmvatten och en diskborste och tvättade samtidigt som jag var arg som ett bi över den häftiga körningen.

Här på Ryhus ska det nog mycket till för att vi ska få lerstänk på huset men fåglarna gör emellanåt ett riktigt bra jobb om man tycker att bajs på väggarna och fönsterna är fint.

Just nu tycker jag att fåglarna har lugnat ner sig mycket men vi får se om och när de får nya krafter att lägga på vårt hus!

Måste förresten visa en mycket passande ”dörr-pingla” som föregående hyresgäster lämnade kvar:

Väldigt fin, eller hur 🙂 ?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>