Välkommen Frenchman!

Minns ni att jag var i Damark för några veckor sedan för att provrida en häst?

Long story short står Frenchman på Ryhus sedan igår eftermiddag och jag är givetvis mycket förväntansfull.

Jag har ju letat häst sedan förra sommaren och provridit 6 andra djur samt varit i kontakt med hur många försäljningsstall som helst så det har verkligen varit ”ett projekt”; precis som en god vän förutspådde när hon själv letade häst strax innan mig.

Vi har konfererat till förbannelse över nätet; först när hon letade och sedan när jag har sökt ”second opinion” så antalet meddelanden oss emellan har säkert varit om inte några tusen så lätt hundratals.

Frenchman motsvarar inte det jag sökte initialt då jag helst ville ha en häst mellan 6 och 8 år och han är 10 men jag kände verkligen att jag var tvungen att rucka på något om jag någonsin skulle hitta det jag ville ha och som min tränare dessutom ”godkänt”.

Så henne har jag också konfererat med mycket och har hela tiden tänkt att det skulle extremt mycket till för att jag skulle köpa en häst som hon avrådde mig ifrån.

Jag är ju mycket intresserad av att träna och litar dessutom massor på hennes omdöme och att då köpa en häst där jag inte är alls överens med min tränare hade inte känts bra.

Visst är det min egen känsla som är viktigast men ska man ha ett bra samarbete med någon som man redan tränat för i flera år och vill fortsätta att träna för tror jag man gör bäst på detta viset.

Nu väntar en tid med mycket att stå i och närmast på tur är en sadelprovning imorgon. En passande sadel är precis som en passande tränare 🙂 liksom A och O så jag måste börja där känner jag.

Nu orkar jag inte skriva mer; de senaste dagarna har varit extremt energidränerande av olika anledningar och jag har haft en miljon saker att stå i.

Frenchman har i alla fall så här långt skött sig så perfekt som jag bara kan önska mig och han känns som en mycket tillgiven häst som jag ärligt talat ”föll för” direkt (livsfarligt).

Jag kände att jag hade blivit näst intill tillintetgjord (faktiskt….) om han inte hade gått igenom besiktningen (han är röntgad från öron till svans) och jag brukar inte få så starka känslor redan innan jag ens köpt ett djur.

Så förhoppningsvis blir detta köp så bra som jag önskar och det känns inte som att jag kunde gjort något annorlunda för att förbättra oddsen så här långt.

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Så spännande!!! Får verkligen gratulera!!!! Förstår att Du blev förälskad direkt – han är oerhört vacker och ser dessutom väldigt vänlig ut ! Påminner faktiskt om Vicke på sätt och vis?!
    Ska bli jätteroligt att få veta mer och se hela honom.

    Svara
    • Birgitta

      Utmärkt observation Eva; de vänner som sett bilder/ filmer på Frenchy har faktiskt sagt att jag ”verkar ha en TYP av häst jag föredrar” och att han liknar Vicke.

      Fast detta djur är den minsta 🙂 ridhäst jag haft; vi mätte honom till 166,5 cm med skor på kliniken.

      Decima VAR 163 cm som 3-åring men blev runt 170 och alla de andra har varit större.

      Och fast han kan ha 155 i täcken är han oerhört smäcker och har en hals som är typ en fjärdedel av Vickes hingstnacke 🙂 .

      Svara
  2. Eva

    Han ser verkligen inte liten ut !! Eller så är det väldigt lågt i tak i hans stall ??
    Märkligt att Du återigen hittade ’världens vackraste och vänligaste’ häst. Jag hade kunnat köpa både Vicke och Frenchy på bild enbart.
    När Du hinner måste Du hinner måste Du berätta ALLT! Är så nyfiken vilket jag tror alla dina följare också är.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, lågt i tak!

      Hi hi… läs din egen kommentar till inlägget när jag var i Danmark. Det ska du få äta upp ha ha ha!

      Svara
      • Eva

        Jag insåg faktiskt för en bra stund sedan att detta måste vara den ’överbyggda’ eventuellt väldigt unga hästen från Roskilde ….
        Den bilden du då ’postade’ var tydligen allt annat än rättvisande ?!
        Hoppas på att få se hela djuret så småningom för just nu känns det som ’två bilder på olika hästar’.
        Där och då fick man verkligen inte känslan att detta var den nya ’drömprinsen’.
        Fantastiskt roligt att Du äntligen hittade någon som föll Dig i smaken.
        Var nog meningen att Du inte skulle sälja Vicke först ?
        Då hade kanske risken varit att Du stressat fram ett köp för att ha något att rida på ?!

        Svara
  3. Maria

    Grattis, superkul att följa er! Väntar spänt på en presentation av honom sedan!

    Svara
  4. Anna

    Åh så fin han ser ut, vad roligt! Skall bli spänannde att följa er som ekipage.

    Svara
    • Eva

      Precis som Anna gillade jag blicken ! Det är mycket hans blick och ögon som fick mig att tänka på Vicke.
      Han ser vänlig, lugn och harmonisk ut. Kan inte förklara riktigt vad jag menar men Du förstår nog ?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>