2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria

    I högsta grad känner jag igen mig! Men så skulle jag kunna leva på pasta sju dagar i veckan (och har gjort det också). Avskyr när det kokas för lite pasta (av andra då) och man får snåla med en liten portion. Pasta med (riktigt) smör och aromatkrydda och liiite ketchup, det är grejer det och slår finkrogen alla dar i veckan.

    Överbliven pasta (mest teoretiskt för det blir ingen överbliven) steks upp med några iknäckta ägg, kryddas och serveras med en avokado dagen efter. Till mig då. Gubben ska ha potatis till allt. Själv gick jag på dagis i slutet på 70-talet och fick potatis med äckligt skal sju dagar i veckan (som så många andra på den tiden) och är för evigt botad från att förstå potatisens tjusning. Men pasta är grejer det!

    Svara
    • Birgitta

      Intressant. De gånger jag serverats potatis med skal har det varit hos någon privatperson och det är verkligen inte ofta.

      Jag var en av dom (få) som älskade skolmaten och ”åt som en häst”. Potatisen var alltid skalad.

      Och just potatis älskar jag nog lika mycket som du älskar pasta. Jag tycker potatis kan varieras hur mycket som helst; kokt, stekt, mos, pommes osv.

      Det du beskrev om hur du kan äta pasta stämmer på mig och stekt potatis. Jag kan köra pommes eller färdigskuren potatis i ugnen och äta detta utan något till- bara jag får salta och lägga lite ketchup på potatisen. Att det skulle slå vilken finkrog som helst tycker jag dock inte 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>