Dyrare strö- vem får betala priset?

Läser denna artikel från Hippson och det mesta är ju inga nyheter; att strö har blivit dyrare har vi väl alla märkt och att ett sätt att minska ströåtgången kan vara att lägga in gummimattor (som jag har i min ena box sedan länge) är inte heller något nytt.

Däremot hajade jag till när jag såg denna del av artikeln:

Verkligen supersmart och ger millimeterrättvisa så att man slipper reta sig på att en del slösar om alla måste betala för sin åtgång.

Det enda jag är rädd för är att många kommer att strö på tok för lite nu när strö har blivit så dyrt.

Jag tyckte redan för +30 år sedan att det var ganska vanligt att det snålades med denna post och denna åsikt har följt mig genom åren, tyvärr.

Och om vissa snålade när strö var långt billigare än det är idag; hur ska det bli nu?

Och vem får ”betala priset”? Jo, hästen så klart!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jättesmart faktiskt så man slipper tjafs. Misstänker att med skenande priser så kommer både en och annan stallägare behöva tänka till lite kring inackorderingar, många verkar redan gå back på att ha dem och nu lär det verkligen börja kännas i plånboken.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, detta var verkligen smart.

      Jag har aldrig tyckt att ströfrågan har varit jobbig i stall där strö ingick eftersom jag vill ha rejält med strö. Kände ibland att det tittades lite snett på mig eller rättare sagt min box.

      Å andra sidan stod jag ett tag i ett stall med fri tillgång där även jag reagerade. En häst hade så mycket halm i boxen att man knappt kunde gå in i den utan att falla omkull och då har det gått till rejäl överdrift.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>