Söndag- Ove?

Från minus 1 i morse till plus 8 nu på eftermiddagen och ackompanjerat av en stor sol- så har dagen sett ut idag och då har i alla fall jag större lust med utomhusaktiviteter, t.o.m. en så tråkig syssla som hagmockning.

Medan jag höll på med detta och ”på förekommen anledning” som det så vackert heter (jag hörde en jäkla massa gapande ganska nära hagarna) funderade jag på varför en del vuxna (barn kan jag ha lite större förståelse för) tvunget måste SKRIKA i naturen !?! Kan man inte bara njuta mer stillsamt eller tystare i alla fall?

I ärlighetens namn hör jag aldrig kvinnor skrika kring Ryhus, bara män…what’s up with that?!?

Nästa fundering; kommer jag att bli en kvinnlig Ove (en man som heter Ove) när jag går i pension och ta min rullator och jaga dessa gaphalsar i skogen *ASG*. Återstår att se….

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Var det möjligen cyklister eller löpare som gapade? Minns när jag promenerade förbi stadsparken i Lund på en bred trottoar/cykelbana och det kom ett helt gäng löpare och de har mage att skrika ”ur spår” till mig (kan säga att jag verkligen inte flyttade på mig). Cyklister, särskilt manliga, tycker jag också ofta är allmänt egotrippade. Jag är nog redan lite Ove men det skäms jag inte det minsta över hahaha.

    Svara
  2. Smurfan

    Nu blev jag ju nyfiken! Varför skriker dom? Och VAD skriker dom? (Det kanske är rop på hjälp..!) Och varför skriker männen men inga kvinnor?

    Helt lagom filosofiska frågor att fundera på så här en seg söndagseftermiddag!

    Svara
    • Birgitta

      Barn skriker av alla möjliga anledningar verkar det som 🙂 !

      Vi bodde innan flytten till Ryhus granne med en skola och jag tyckte synd om personalen där; snacka om hög ljudvolym. På rasterna var decibelen ”through the roof “!

      Vuxna/ karlar i skogen skriker när de leker/ jagar varandra/ tramsar. Vi har några stora gräsfält runt Ryhus och idag var det där de ”lekte”.

      Kanske har män närmare till barnet inom sig eller till stenåldersmannen!?!

      Kom att tänka på en sak på tal om lek och skrik;

      Titta nästa gång ni är en på en strand eller ibland t.o.m. en allmän pool. 9 av 10 personer som kastar boll mellan varandra, gärna under högljutt tjoande är män. Min erfarenhet.

      Svara
  3. Filippa

    Skogen här ute (ett av landets största reservat) tillhör mig och bara mig i veckorna, men på helgerna kommer turisterna med sina skaljackor och grillkorvar. De går in ca 300 meter i skogen, knäcker och förstör, grillar sina korvar och letar bär och svamp (som inte finns, för de är 300 meter från parkeringen), och under sina 2 timmar i skogen för de liv KONSTANT. Ungarna skriker av hjärtans lust och ingen ber dem dämpa sig, men som du skriver är männen värst (som vanligt). Det är ett sånt jävla liv och bröl och skrik att man hör dem på kilometers avstånd. Har sagt till några gånger, med väntat resultat.

    Svara
    • Birgitta

      Mycket stämmer till 500% på hur det är här!

      Dock finns det måååånga även vettiga människor som vandrar, cyklar osv och som man inte märker av.

      Det är ju tyvärr de högljudda som syns och hörs även om de är i minoritet.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>