Dream on….eller?

Jag läser relativt ofta inlägg på Facebook där någon söker en hovslagare som kan slå på en tappsko akut eftersom man inte får tag på sin ordinarie hovslagare eller rent av någon som önskar en vanlig skoning till sin häst av samma anledning (onåbar egen hovslagare).

Varje gång jag läser dylika annonser tänker jag ”lycka till att hitta någon” för i min värld så är de vettiga/ duktiga hovslagarna fullt upptagna med egna kunder och har varken tid eller lust att akut slänga sig iväg för att sko en vilt främmande persons häst. Men kanske är det inte alls så?

Samma sak när folk nu söker ”småbalshö av god kvalité och gärna med analys” i Skåne! Även där önskar jag dessa hö-letare lycka till för jag tror inte att de förstår hur otroligt svårt det är att ens hitta småbalshö som överlevt den fuktiga och regniga hösten och vintern i Skåne. Det var otroliga svårigheter att hitta stråfoder redan i höstas så jag kan aldrig tänka mig att det är lättare nu men även där har jag kanske helfel?

Och förstå mig rätt…folk får givetvis annonsera efter precis vad de vill men ibland känns dessa annonser otroligt naiva och jag undrar verkligen hur många som söker det de verkar tro är så lätt att finna?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Nej småbalshö i slutet av vintern kan ju inte vara så lätt att hitta? Men vi lever i ett sådant konsumtionssamhälle, vi är så vana vid att bara kunna ”beställa hem” vad vi än behöver, det finns alltid alla sorters frukt och grönt i mataffären osv.

    Svara
    • Birgitta

      Sant!

      Man måste kanske ha varit med ett bra tag samt ha lite krav på både hovslagare och hö för att inse att det är supersvårt att hitta båda delarna om de ska bra.

      Sedan kan man absolut ha tur men den brukar oftast inträffa tack vare antingen kontakter eller en rejäl plånbok (eller båda) inte genom en annons på Facebook…..

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>