Evighetsprylar

Nyligen, medan jag kratsade Frenchies hovar slog det mig att jag nog aldrig har köpt en hovkrats!

Eller, jag gjorde det måhända någon gång för ca 40 år sedan om det räknas men jag kan inte komma ihåg det.

Det jag fortfarande minns var att jag på en av mina första hopptävlingar med egen häst (Menelli) var placerad i 2 klasser på Burlövs ryttarförening och där fick en röd hovkrats i pris i den ena klassen och en blå i den andra 🙂 . ”Fattiga” priser även på den tiden….men jag har dom fortfarande!!!!!

Hur som helst; jag tenderar att kunna ha mina ”hästsaker” i en evighet och äger massvis med prylar som har minst 20 år på nacken.

Och mycket har jag fått så de gånger jag åker till en affär för att köpa något till mig själv eller hästen/ stallet är lätträknade.

Visst; rena förbrukningsgrejer köper jag så klart men tex grimskaft, sporrar, borstar för att ta några exempel kan jag ha hur länge som helst. De går varken sönder, slits ut eller tappas bort.

I vintras tappade jag….kors i taket….en brodd i Frenchies box och jag väntar fortfarande på att den ska klonka till i grepen när jag mockar 🙂 !

Är ni likadana eller shoppar ni ofta; för att det behövs eller bara för att förnya er?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie

    Generellt tycker jag om att behålla saker så länge de är användbara eller skänker glädje. Som hästägare hade jag dessutom inte råd att vara kräsen. Pengarna skulle räcka till så mycket. Minns att jag fick en del nedsättande kommentarer på ridskolan angående mina märkliga färgkombination på hästgrejer och kläder. Jag ärvde ofta saker eller hittade dem på rea.

    Svara
    • Birgitta

      Jag gillar också att ta tillvara på saker och slänger inte sådant som fungerar bara för att förnya mig.

      Köper i princip alla hästsaker på rea. Har fått en hel del, Henrik är generös och en del har jag vunnit/ fått i pris.

      Svara
      • Marie

        Lite fåfängd är jag nog trots allt för när jag väl köper något som är lite mer exklusivt känns det väldigt lyxigt.
        Mysigt att din man skämmer bort dig.

        Svara
  2. Sandra

    Jag gillar och fönstershoppa (pch hålla span på om det kommit något nyutvecklat/bättre produkt) men köper desto mer sällan saker nu för tiden. Förr kunde jag ha 20-30 schabrak men har nu typ 7-9 st tror jag det är (mestadels Mias-schabrak som är inköpta begagnade) och även de känns nästan lite många.

    Svara
  3. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Hovkratsar har jag i evighet men borstar förnyar jag varje år då trots tvätt o skrubb inte blir lika bra igen så har slutat med det. Dessutom är Mirre en känslig dam som avskyr rykt borstar då det gäller att välja borstar med omsorg…. men svettskrapans taggiga del i ståj gillar hon att bli av med vinterpälsen med och den är typ 10 år

    Svara
  4. Helena Tang

    Inte för att jag vet om det är en ”hästgrej” men jag har ff min rediga vinterstalljacka från Hööks som säkert har minst 15 år på nacken. Varmare och skönare jacka får man leta efter

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>