Torsdag- lagning

Det var tur att Frenchie stod högst upp i sin hage i morse när jag skulle ta in honom för att åka till en Nina-träning för annars hade jag aldrig upptäckt att säkert 20 meter mellan hans och Bibbis hage och hela översta kortsidan på hans egen hage hade ”tappat” den nedre strömtråden.

Gissningsvis har dovhjortar eller vildsvin sprungit igenom så att tråden gick av på ett ställe.

Någon av mina hästar hade extremt enkelt (bara genom att böja ner huvudet en aning) kunnat gå in till den andra (strömmen är dessutom aldrig på) men kanske är de så fast i den ”inlärda hjälplösheten” (detta numera så populära uttryck som absolut kan ha sitt berättigande) att de inte ”vågade” eller så är de helt enkel bara ganska nöjda med sin hagsituation?

Det är inte första gången de har haft olika chanser att smita…framför allt UT…när vimsiga ägaren tex glömde att helt stänga grinden till Bibbis hage i flera timmar…

Nåväl…hagen lagades enkelt efter träningen, jag har medvetet en mycket tunn tråd som brister vid ca 70 kilos belastning.

Jag varken vill eller får ha rejäla rep/ band pga dovhjortarna som hos vissa andra hästägare i trakten fastnat och hängt sig i dessa utan att komma loss. Fruktansvärt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>