Vad är viktigt vid val av tränare?

Från en diskussion jag hade med en dressyrridande vän över nätet och så här skrev jag vad gäller rubriken:

Funderar på vad som är VIKTIGAST med en tränare och jag vill nog säga KONTINUITET. Om man ska generalisera. Så klart hjälper det inte om tränaren är oskicklig men i sak….

Jag ser vissa som hattar mellan tränare och/ eller som ej tränar kontinuerligt och det blir varken hackat eller malet vill jag påstå.

Vid ett tränarbyte upplever man många gånger en smekmånadsperiod då tränaren säkert hittar sådant som upplevs som nytt och som man ej tänkt på/ provat men det är långsiktigheten som jag tror ger resultat i längden.

Och att träna på det man gör för tränaren MELLAN träningarna.

Vet att en del tränare själva lessnar då de märker att eleven liksom inte gör något vettigt hemma.

Sedan ifrågasätter jag hur man som vissa ”gästtränare” kan ha typ 18 elever à 30 minuter. Då ska man verkligen känna eleven OCH träna den ofta för att det ska ge något. Tror jag.

En kommentar

  1. Anna

    Som ridskoleelev så har jag ofta blivit frustrerad när ridläraren till exempel planerat en lektion ”idag skall alla göra öppnor” men man får rida en häst som knappt kan bära sig runt en volt… Så en tränare som anpassar träningen efter ekipaget och inte till varje pris skall ha en att göra en viss övning eller rörelse. För mig är det också viktigt att tränaren har tålamod både med mig och med hästen och inte gapar om ”hårdare tag” när det inte fungerar direkt.

    För att det skall ske någon utveckling så måste man nog träna för samma tränare regelbundet som du säger.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>