Unghästträning borta

För några dagar sedan hyrde jag ut ridhuset till en tjej med en unghäst som aldrig hade varit hemifrån och som behövde lite social träning.

Och till detta tycker jag att mitt ridhus är perfekt när det gäller unghästar.

I alla fall de första gångerna de lämnar hemmastallet kan det vara svårt och jobbigt nog med lastning och att åka iväg och då är det bra med helt lugn miljö när man kommer fram och det får man ju garanterat här eftersom man alltid är ensam i ridhuset och miljön runtomkring är helt utan ”störningar”.

Jag vet ju själv vilket tjohej det kan vara i vissa ridhus och framför allt vet man sällan i förväg vad man kan komma att möta där. Folk som longerar/ tömkör/ hoppar eller så är man så många i ridhuset samtidigt att man hela tiden måste hålla koll på de andra.

Det roliga med denna häst var att jag var lite orolig över hur min ridhusbotten skulle se ut efter besöket.

Ägaren hade aviserat att hon ämnade låta hästen springa lös och JAG hade aviserat att jag önskade att detta i så fall skulle ske under ”städade former” utan full sken och slidestops.

Jag har sett hur en del hästars framfart kan riva upp underlaget och det är inget jag vill behöva åtgärda i efterhand för att jag varit snäll nog att låna ut ridhuset.

Men….jag hade inte behövt vara orolig!

Efter ekipagets besök syntes det knappt att någon häst ens varit inne i ridhuset…kanske delvis för att den säkert inte hade några skor och kanske sprang den väldigt försiktigt? Inte vet jag men glad blev jag i alla fall!

En kommentar

  1. Marie

    Det lyser upp dagen när man blir positivt överraskad.
    Väldigt snällt av dig att upplåta ridhuset. När man har unghäst är det sannerligen guld värt att kunna bygga upp hästen både mentalt och fysiskt under kontrollerade former. Det har man igen mångfaldigt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>